|
ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ
Μία γνωστή, άγνωστη λέξη.
Μεγάλη αμυντική πράξη. Ένα τεράστιο όπλο στα χέρια των μαζών που μένει ανενεργό και χωρίς πυρομαχικά. Ύψιστο δικαίωμα και μία πρακτική που πολλές μεγάλες ομάδες ανθρώπων έχει κάνει πράξη με μεγάλη επιτυχία αρκετές φορές. Το έχουμε δει πολλές φορές να γίνεται και να πετυχαίνει τους σκοπούς του.
Τα τελευταία χρόνια καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες δεινών από πλευράς των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων που συνεχώς απειλούν για φυγή προς τα έξω των επιχειρήσεων τους, και για το χαμήλωμα μισθών και παροχών. Καίγετε η καρδιά μου από τα ταλαιπωρημένα αυτά φτωχόπαιδα της οικονομικής ολιγαρχίας. Οι περισσότεροι δεν έχουν ούτε δεύτερο ελικόπτερο. Μεγάλο κρίμα τους τα τρώνε όλα οι νεόπλουτοι εργάτες και έτσι χρησιμοποιούν με το δίκιο τους το ρητό. (ΒΟΗΘΑΜΕ ΦΤΩΧΕ ΝΑ ΜΗ ΣΟΥ ΜΟΙΑΣΩ). Έχουν δίκιο!
Και το κράτος όμως έχει μεγάλη ευθύνη. Απορώ για εμάς που δεν ξεσηκωθήκαμε ακόμη να τα στηρίξουμε τα φτωχά βιομηχανάκια. Στην επαιτεία τα ρίξαμε τα παιδιά. Κανονικά!!!, το κράτος πρέπει εκτός της ασφάλειας και του μισθού του εργαζομένου, να τους δίνει και κάτι σαν μπόνους πρόσληψης μερικών εκατομμυρίων για κάθε εργαζόμενο. Μόνο έτσι θα την βγάλουν την ζωή οι φουκαράδες οι μεγιστάνες.
Ούτε αυτή η ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ δεν τους συγκρατεί πια. Δυνάστες κατάντησαν όλοι οι μεγάλοι οικονομικοί παράγοντες που συνεχώς παραλύουν την ΕΘΝΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, μειώνοντας συνεχώς την δυναμική της πατρίδας μας χωρίς να το σκέπτονται καθόλου.
Ακούγοντας τους ακριβοπληρωμένους μάνατζερ που έχουν προκειμένου να τους παράγουν πλουτισμό συνεχώς ολισθαίνουν την δυναμική της χώρας μας στο εργασιακό. Ούτε την νοοτροπία και την διάνοια του κτηνοτρόφου και του αγωγιάτη δεν έχουν. Που κατά την ταπεινή μου άποψη αυτοί είναι οι πιο γνήσιοι και πραγματικοί εκμεταλλευτές της γης. Μέχρι και την κοπριά πουλάνε. Τίποτα δεν πάει χαμένο. ΑΛΛΑ! Ταΐζουν και σταβλίζουν τα ζώα τους για να τους αποδίδουν τα μέγιστα. Όταν το χιόνι και ο καιρός είναι κακός, αυτοί φορτώνονται το νερό και το φαγητό των ζωντανών τους στην πλάτη προφυλάσσοντας τα ώστε να αποδώσουν την ώρα που πρέπει για αυτούς. Για αυτό και ποτέ δεν τους ασκεί κανείς κριτική. Χάρηκα πολύ όταν άκουσα τον Bill Cage στο συνέδριο των (68) εκ των πιο ανεπτυγμένων οικονομικών γιγάντων να λέει και να το εννοεί ότι … ΚΑΛΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ δεν είναι ο νεκρός εργάτης. Μπράβο του Γκέιτζ που απέκτησε την σοφία του ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥ. Τα δικά μας φτωχόπαιδα του ΣΕΒ θα το καταλάβουν ποτέ;
Όσο για μας τώρα. Μία σκέψη, μία πρόταση: Επειδή τα πράγματα με την τροχιά της επιμειξίας των κεφαλαίων είναι πολύ επικίνδυνα για την χώρα μας, νομίζω ότι το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να ΠΡΟΤΙΜΑΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ με όποιο κόστος προκειμένου να στηριχτούμε ΕΘΝΙΚΑ στηρίζοντας οι ίδιοι το αύριο το δικό μας και των παιδιών μας. Η ασπίδα αυτής της μάχης είναι να ξαναγυρίζουν τα χρήματα μας με κάποιο τρόπο στην τσέπη μας και όχι να γίνονται μοχλοί ανάπτυξης άλλων Κρατών σπρώχνοντας συνεχώς την πατρίδα μας σε οικονομικό αδιέξοδο και πτώχευση.
Δεν γίνεται να δεχτούμε άλλο αυτή την κατάσταση όλοι να κοιτάνε τα συμφέροντα τους και εμείς να τα πετάμε στα σκουπίδια υποθηκεύοντας το μέλλον μας. Στο τέλος κύριοι του ΠΛΟΥΤΟΥ όταν όλοι οι συμπατριώτες σας βιώνουν τραγικές οικονομικές στιγμές και μία πανάθλια διαβίωση, μειώστε και εσείς τις απαιτήσεις σας. Ας είναι και τα δικά σας γεννήματα λιγότερα. Και λόγω της γρίπης των ΠΤΗΝΩΝ βάλτε την χρυσοφόρα ΚΟΤΑ σε αγρανάπαυση, μπας και βρεθεί το αντίδοτο.
Και εν πάση περιπτώση … Ζάπλουτοι, πλούσιοι και φτωχοί, ας σκεφτούμε το συμφέρον της πατρίδας που μας μεγάλωσε. Κάνοντας επιτέλους αποκλεισμό στα ξένα προϊόντα, στηρίζοντας την Εθνική παραγωγή και ανάπτυξη που είναι προς το συμφέρον όλων μας.
(Κάντε επιτέλους ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ)
(Οι ΚΑΛΕΣ ΜΕΡΕΣ πρέπει να είναι καλές για ΟΛΟΥΣ)
Και ένα ποίημα μου, του πως βλέπουν αρκετοί από μας τους ΕΛΛΗΝΕΣ την ζωή τους.
Η ΒΟΣΚΗ
Στην πόλη τίποτα νυχτωξημερώνει
και εγώ στην αβγοπαραγωγη μου
κάθε μέρα τα ίδια.
Βοσκή κοτέτσι, … κοτέτσι βοσκή.
Λίγο νερό ματιά στον πλάστη
και δόξα του.
Ευτυχώς που πρόλαβα να γεράσω.
Θά ‘χει ζουμί η σούπα μου
για αυτούς που ξέρουν να τρώνε.
Κι όλα καλά.
Και η λάμα κοφτερή νά ‘ναι.